POLICIJSKA UPRAVA DUBROVAČKO – NERETVANSKA
Dr. Ante Starčevića 13, 20 000 Dubrovnik, tel.: +385 20 443 333
dubrovačko-neretvanska uprava > Policijske postaje > Policijska postaja Dubrovnik

Policijska postaja Dubrovnik

Policijska postaja Dubrovnik

Mjesto:  Dubrovnik

Adresa: 
dr. Ante Starčevića 13

Telefon:  020/443 777

Telefax:  020/443 700

                 020/443 707

Policijska postaja Dubrovnik teritorijalno je nadležna za područje grada Dubrovnika s naseljima: Bosanka, Brsečine, Čajkovići, Donje obuljeno, Dubravica, Gornje Obuljeno, Gromača, Kliševo, Knežica, Komolac, Ljubač, Mokošica, Mravinjac, Mrčevo, Nova Mokošica, Orašac, Petrovo selo, Pobrežje, Prijevor, Riđica, Rožat, Sustjepan, Šumet, Trsteno, Zaton i otoci Koločep, Lopud i Šipan. 

Područje Policijske postaje Dubrovnik prostire se na površini od oko 144 km2, a nastanjeno je s približno 44 tisuće stanovnika. Sa svoje istočne i sjeverne strane graniči s Policijskom postajom Gruda, a sa zapadne strane sa Policijskom postajom Ston.

Na području Policijske postaje Dubrovnik nalazi se i administrativni centar Dubrovačko-neretvanske županije kao i grada Dubrovnika, Općinsko i Županijsko državno odvjetništvo, Zatvor Dubrovnik, Prekršajni, Općinski i Županijski sud. Na postajnom području nalaze se: putničko brodsko pristanište, autobusni kolodvor, Opća bolnica Dubrovnik, niz bankarskih i novčarskih ustanova, ugostiteljskih i hotelskih objekata, kao i niz odgojno-obrazovnih ustanova od vrtića, osnovnih i srednjih škola do fakulteta.

Dubrovnik je grad svjetski poznate spomeničke baštine (upisan u UNESCO-ov registar svjetske kulturne baštine) te kao takav jedan od najatraktivnijih i najpoznatijih turstičkih destinacija ne samo u Hrvatskoj, nego i šire. Zahvaljujući svojim kulturnim, ali i prirodnim znamenitostima grad Dubrovnik tijekom turističke sezone bilježi izrazito veliki broj turista, na koju brojku posljednjih nekoliko godina utječu i gosti sa kružnih putovanja na brodovima tzv. "cruiserima"  kojima je Dubrovnik nezaobilazno mjesto posjete.

U Policijskoj postaji Dubrovnik djeluju operativno dežurstvo, temeljna i kriminalistička policija.

Operativno dežurstvo tijekom 24 sata zaprima dojave građana, upućuje policijske službenike temeljne i kriminalističke policije na izvršavanje potrebnih zadaća te potom usmjerava i koordinira radom policijskih službenika.

Temeljna policija obavlja poslove ophodnje postajnog područja, prevencije kaznenih djela i prekršaja, hvatanja počinitelja kaznenih djela, interveniranja prema dojavama građana, a obavlja i poslove asistencije, osiguranja i zaštite, kao i poslove suzbijanja nezakonitih migracija i drugih poslova u postupanju prema stranim državljanima.
 
Policijski službenici kriminalističke policije provode mjere i radnje u cilju pronalaska predmeta kaznenih djela i hvatanja počinitelja kaznenih djela te rade na poslovima suzbijanja svih vidova kriminaliteta (općeg, organiziranog, gospodarskog, zloporabe opojnih droga, suzbijanja maloljetničke delinkvencije i kazneno-pravne zaštite djece i maloljetnih osoba).

Policijskom postajom rukovodi načelnik Mato Udženija.