POLICIJSKA UPRAVA DUBROVAČKO – NERETVANSKA
Dr. Ante Starčevića 13, 20 000 Dubrovnik, tel.: +385 20 443 333
dubrovačko-neretvanska uprava > Policijske postaje > Postaja prometne policije Dubrovnik

Postaja prometne policije Dubrovnik

Postaja prometne policije Dubrovnik
 
Mjesto: Dubrovnik
 
Adresa: Vladimira Nazora 32
 
Telefon: 020/443 666; 443 639
Telefaks: 020/443 600
    

 

Postaja prometne policije Dubrovnik  sa sjedištem u Dubrovniku nadzire cjelokupno područje grada Dubrovnika, prometnice sjeverno i zapadno do državne granice sa Bosnom i Hercegovinom te istočno do državne granice sa Crnom Gorom kao i prometnice na Elafitskim otocima

Policijski službenici PPrP Dubrovnik na navedenom području pokrivaju ukupno 133 km državnih cesta, 112 km županijskih cesta i 88 km lokalnih cesta.   

Jedna od najvažnijih prometnica koju nadzire Postaja prometne policije Dubrovnik je državna cesta D-8 i to od državne granice s Crnom Gorom (MCGP Karasovići) do granice s Bosnom i Hercegovinom (MCGP Zaton Doli), u ukupnoj dužini od 105,5 km, kao i gradske prometnice grada Dubrovnika.

Osnovna zadaća Postaje prometne policije Dubrovnik je briga o sigurnosti cestovnog prometa te ostali zadaci iz djelokruga Ministarstva unutarnjih poslova. Osim nadzora i upravljanja prometom te obavljanja očevida prometnih nesreća, policijski službenici angažiraju se i za provođenje određenih akcija u prometu, u skladu s obvezama koje proizlaze iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Vlade RH. Ciljane akcije usmjerene su na prekršaje koji najčešće dovode do najtežih prometnih nesreća, a sve kako bi se postigla povoljnija sigurnosna situacija u cestovnom prometu. 

Policijskom postajom rukovodi načelnik Ante Vuletić.