POLICIJSKA UPRAVA DUBROVAČKO – NERETVANSKA
Dr. Ante Starčevića 13, 20 000 Dubrovnik, tel.: +385 20 443 333
dubrovačko-neretvanska uprava > Vijesti > Obilježavanje Dana policije

Obilježavanje Dana policije

Obilježavanje Dana policije
26. rujan 2014. -

Foto: PU dubrovačko-neret.

Danas, 26.rujna, nakon polaganja vijenaca  i paljenja svijeća ispred Središnjeg križa na gradskom groblju Boninovo u Dubrovniku i polaganja cvijeća na grobove poginulih pripadnika policije, položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika poginulim pripadnicima policije ispred zgrade Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Molitvu je predvodio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić koji je čestitajući blagdan zaštitnika sv. Mihovila zahvalio policijskim službenicima za sve što čine slijedeći sv. Mihovila u obrani dobra od zla.

Uz predstavnike Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, vijence su položili i svijeće zapalili izaslanstva Županije dubrovačko-neretvanske, Grada Dubrovnika i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Na prigodnoj svečanosti u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj načelnik Tonći Radibratović obratio se uvaženim gostima i djelatnicima te se u uvodnom dijelu govora prisjetio 43 poginula pripadnika ove Policijske uprave koji su svoje živote položili na oltar Domovine.

Istaknuo je uspjeh zadržavanja prošlogodišnjeg pada kriminaliteta za 40% te povećanje otkrivačke djelatnosti na visokih 81%, što Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku svrstava na drugo mjesto u Republici Hrvatskoj.

Naglasio je da ove godine bilježimo i daleko najmanji broj teških krađa, te da je broj prometnih nesreća smanjen za 15%, kao prekršaji protiv javnog reda i mira i to za 10%, dok je rekordan broj svih zapljena droga iz prošle godine povećan za čak 11% u ovoj godini.

Izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je i ova turistička sezona protekla sigurno i da Dubrovnik kao i cijela Dubrovačko-neretvanska županija i dalje može sloviti kao jedna od najsigurnijih turističkih destinacija, naglasivši da je i pored povećanog broja gostiju, broj prekršaja protiv javnog reda i mira ove sezone bio najmanji u odnosu na proteklih 20 godina.

U svom govoru osvrnuo se i na postignute rezultate u sklopu međunarodne akcije usmjerene na razbijanje zločinačkih organizacija kriminala koje se bave krijumčarenjem velikih količina kokaina i marihuane radi daljnje preprodaje kroz operativne akcije GLADIUS 2 i HRID u kojima je uhićeno i procesuirano 36 osoba.

Osvrnuvši se na godinu koja je iza nas izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima rada i visokim stupnjem sigurnosti naših građana, što je doprinijelo jačanju međunarodnog ugleda i povjerenja ne samo dubrovačke već i hrvatske policije. 

Svoje obraćanje prisutnima načelnik Radibratović završio je čestitkom Dana policije svim policijskim službenicima naglasivši kako je sigurnost građana naš najvažniji zadatak i obaveza.

Kao priznanje za svoj rad na suzbijanju zluporabe droga, Odlukom ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića zahvalnice i plakete dodijeljene su 12-orici policijskih službenika, a to su: Hrvoje Neusidl, Luko Delija, Dragan Palameta, Ivica Rašić, Slavica Rudenjak, Marko Čuvalo, Ivica Novokmet, Nikica Lazarević, Branka Šamukić, Šime Paleka, Dario Lubina i Mario Žigić.

Zbog iznimnih radnih rezultata rada u veće policijsko zvanje promaknuti su  policijski  službenici Hrvoje Franković i Ivica Krajina.

Osim njih, načelnik Policijske uprave Tonći Radibratović javno je pohvalio i 15  policijskih službenika koji su se istakli u službi svojim nesebičnim radom i zalaganjem, a to su: Matko Klarić, Ivan Svaguša, Jure Volarević, Kate Grljević,   Željko Gospočić, Miho Čanić, Vinko Previšić, Mitar Radić, Branimir Sentić, Jozo Martić, Ivan Tomac, Željko Boban, Katica Emeršić, Zoran Ćelić i Davor Bender.

Pored današnje svečanosti Policijska uprava dubrovačko-neretvanska nizom aktivnosti tijekom ovog tjedna prigodno obilježava ovogodišnji Dan policije i blagdan sv. Mihovila, zaštitnika policajaca.

Program obilježavanja započeo je već u utorak, posjetom policijskih službenika Domu Maslina u Dubrovniku, a nastavljen je jučer, 25.rujna, odigravanjem prijateljske nogometne utakmice između ekipe Policijske uprave i Veterana GOŠK-JUG 79.  

Tijekom današnjeg dana u Sportskoj dvorani u Dubrovniku održava se malonogometni turnir i natjecanje u stolnom tenisu između ekipa ove Policijske uprave.

U ponedjeljak, 29. rujna, na sam dan svetog Mihovila,  održat će se svečano misno slavlje s početkom u 10 sati u crkvi sv. Mihajla u Lapadu.


Polaganje vijenaca na gradskom groblju Boninovo
Polaganje vijenaca na gradskom groblju Boninovo
Polaganje vijenaca na gradskom groblju Boninovo

Paljenje svijeća i polaganje vijenaca ispred zgrade PU
Paljenje svijeća i polaganje vijenaca ispred zgrade PU
Obraćanje načelnika PU dubrovačko-neretvanske - Tonćija Radibratovića

Hrvoje Neusidl prima zahvalnicu i plaketu
Dragan Palameta
 Slavica Rudenjak

Luko Delija
Ivica Rašić
Marko Čuvalo

Ivica Novokmet
Nikica Lazarević
Šime Paleka

Branka Šamukić
Dario Lubina
Mario Žigić

Hrvoje Franković
Ivica Krajina
 Nagrađeni policijski službenici


Vijesti za aktualni mjesec:


21.9.2018.Interni oglas za popunu rukovodećih radnih mjesta
21.9.2018.Obavijest o zatvaranju Graničnog prijelaza Vitaljina
21.9.2018.Korčula - u prometnoj nesreći smrtno stradala jedna osoba
21.9.2018.Razriješena krađa skupocjenog nakita
20.9.2018.Europski dan bez poginulih u prometu - rezultati akcije
20.9.2018.Razriješena krađa vozila
18.9.2018.Projekt EDWARD
18.9.2018.Na skretanju za Bosanku stradao biciklista
18.9.2018.Tjedno izvješće za promet
17.9.2018.Nakon višesatnih pregovora okončana akcija u Opuzenu
14.9.2018.Tijekom jučerašnjeg dana dvije prometne nezgode motociklista
13.9.2018.Zatečena prilikom prodaje droge
12.9.2018.Policijsko postupanje u mjestu Vrbica
12.9.2018.Prometna nesreća na Korčuli
7.9.2018.Preminuo mladić stradao u prometnoj nesreći
7.9.2018.Neovlaštena proizvodnja i prodaja droge
7.9.2018.Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i povreda vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga
6.9.2018.Osumnjičen za krivotvorenje isprava i ovjeravanje neistinitog sadržaja
4.9.2018.Razriješeno razbojništvo
3.9.2018.Poštujte naše znakove


str.: 1 od 2. Ukupno: 22 zapisa.