POLICIJSKA UPRAVA DUBROVAČKO – NERETVANSKA
Dr. Ante Starčevića 13, 20 000 Dubrovnik, tel.: +385 20 443 333
dubrovačko-neretvanska uprava > Vijesti > Ministar Božinović najavio suradnju MUP-a i Organizacijskog odbora Plazma ...

Ministar Božinović najavio suradnju MUP-a i Organizacijskog odbora Plazma Sportskih igara mladih

Ministar Božinović najavio suradnju MUP-a i Organizacijskog odbora Plazma Sportskih igara mladih
11. travanj 2018. -

Foto: Ilustracija

Ministar Božinović u Osnovnoj školi Slano najavio je ovogodišnju suradnju MUP-a i Organizacijskog odbora Plazma Sportskih igara mladih „Zajedno možemo više – u akciji s policijom“. Ova suradnja ostvarena je sa zajedničkim ciljem promicanja zdravih stilova života kod djece i mladih, posebice u njihovim formativnim godinama u kojima je sport pravilan životni odabir za ispunjavanje slobodnog vremena.

Program je službeno započeo simboličnim paljenjem baklje Plazme Sportskih igara mladih 2018. koju su zajednički zapalili ministar Božinović i  predsjednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić. Baklju je u pratnji učenika donio Marko Bijač, najbolji vaterpolist Europe i kapetan hrvatske vaterpolo reprezentacije.

Tom prilikom ministar Božinović  istaknuo je važnost ove suradnje kojom, osim što se potiče sport i rekreacija koji su važni za tjelesni i intelektualni razvoj djece, istovremeno se radi na otklanjanju potencijalnih rizičnih čimbenika kao što su droga, alkohol i kocka, ali i promicanju pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik huliganizma, nasilja, diskriminacije i govora mržnje te poziva na „fair play“ igru, toleranciju i korektno navijanje.

„Policija se ne bavi samo represivnim akcijama. Ono na čemu Ministarstvo unutarnjih poslova inzistira je preventiva. Zato koristimo svaku prigodu i svaku akciju poput ove s entuzijastima iz Plazma Sportskih igara mladih. I jedni i drugi obraćamo se djeci kroz sport! Današnja akcija poput „Policajac-prijatelj pomagač“ primjer je kako se približiti ljudima, prvenstveno djeci s kojima moramo raditi otpočetka, osigurati im kvalitetan odgoj i obrazovanje. A sto je bolje za okupiti djecu od sporta koji probija sve granice ljudske skučenosti.“

Gospodin Marić zahvalio je ministru Božinoviću na prepoznavanju važnosti Plazma Sportskih igara mladih i uključenju u zajedničku akciju:'' Djeca su razlog zašto smo danas tu i djeca su razlog zašto Plazma Sportske igre mladih postoje već 22 godine. U svim gradovima ćemo promovirati ovu akciju da bismo djeci usadili ono što Igre i jesu; fair play i pozitivno ponašanje.“

Domaćin predstavljanja Ante Konjuh, ravnatelj Osnovne škole Slano podržao je akciju i predstavio programe koje škola provodi kroz cijelu godinu.

U sportskom dijelu programa  sudjelovali su  učenici osnovnih škola Slano, Ston i Primorje i okušali se u pokaznim turnirima u graničaru i malom nogometu Plazma Sportskih igara mladih i velikom pokaznom poligonu MUP-a.

Pripremljenim paketom preventivnih aktivnosti „Policajac prijatelj pomagač“ djeci je omogućeno druženje s policajcima, dijeljenje publikacija i letaka na teme prevencije govora mržnje, huliganizma, nasilja te opasnosti zlouporabe droga, alkohola i kocke te važnosti pozitivnih životnih stilova u sklopu projekta „Zdrav za pet“. Kroz info punkt „Stani pred kameru i snimi svoju poruku“ djeca susnimala poruke „Ja sam za fair play“ u sklopu projekta „Zajedno protiv govor mržnje“. Osim navedenog, oko 300-tinjak okupljene djece imala su priliku vidjeti demonstraciju štetnosti utjecaja alkohola na koordinaciju pokreta i motoriku, demonstraciju policijskih vježbi i program prometne kulture za najmlađe.

Nakon paljenja plamena Plazma Sportskih igara mladih u Stonu, kampanja će nastaviti svoj put središnjim trgovima u gradovima u kojima će se održavati javne manifestacije u sklopu Turneje radosti Plazma Sportskih igara mladih tijekom travnja i svibnja u cijeloj Hrvatskoj.

Vijesti za aktualni mjesec:


21.8.2018.Tjedno izvješće po prometu
20.8.2018.Dovršen očevid prometne nesreće u blizini Komina
20.8.2018.Dvojica poginulih u nesreći u Kominu
20.8.2018.Teška prometna nesreća na Ratcu
18.8.2018.Smrtno stradao motociklist
16.8.2018.Odluka o izboru kandidata
13.8.2018.Obavijest kandidatima za popunu slobodnih radnih mjesta policijskih službenika
13.8.2018.Izmjerena koncentracija alkohola od 3,09 g/kg
13.8.2018.Tjedno izvješće o prometu
13.8.2018.Razriješena teška krađa na štetu starije osobe
10.8.2018.Kazneno prijavljen za uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti
7.8.2018.Zaplijena hašiša na MCGP Klek
7.8.2018.Tjedno izvješće o drogama
6.8.2018.Otkriveni počinitelji teške krađe iz vozila
6.8.2018.Prometna nesreća s 4 ozlijeđene osobe
6.8.2018.Tjedno izvješće po prometu
6.8.2018.Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana branitelja položeni vijenci
3.8.2018.Mobilni šalteri
2.8.2018.Prometna nezgoda s dvije teško ozlijeđene osobe


str.: 1 od 1. Ukupno: 19 zapisa.