POLICIJSKA UPRAVA DUBROVAČKO – NERETVANSKA
Dr. Ante Starčevića 13, 20 000 Dubrovnik, tel.: +385 20 443 333
dubrovačko-neretvanska uprava > Vijesti > Ministar Božinović potpisao sporazume sufinanciranja s gradonačelnikom ...

Ministar Božinović potpisao sporazume sufinanciranja s gradonačelnikom Dubrovnika

Ministar Božinović potpisao sporazume sufinanciranja s gradonačelnikom Dubrovnika
10. srpanj 2018. -

 Foto: PU dubrovacko-neret.

Održavanje sigurnosti i javnog reda i mira jedna je od ključnih potreba policije i svake jedinice lokalne samouprave. Vodeći se tim zajedničkim interesom danas su Konavoskom salonu Grada Dubrovnika ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković potpisali dva sporazuma i to Ugovor o kapitalnoj pomoći za obnovu Policijske postaje Dubrovnik i Sporazum o financiranju smještaja policijskih službenika.

Prvim Ugovorom regulirana je kapitalna pomoć kojom Grad Dubrovnik sa 600 tisuća kuna omogućuje sanaciju i adaptaciju prizemlja Policijske postaje Dubrovnik, dok u isto vrijeme Ministarstvo unutarnjih poslova radi na projektnoj dokumentaciji kako bi se kroz sudjelovanje u Programu energetske obnove u zgradama javnog sektora, obnovio vanjski izgled zgrade.

Drugi sporazum regulira subvencioniranje stambeno-podstanarskog smještaja policijskim službenicima koji rade na području Dubrovnika, a koji porijeklom nisu s područja Dubrovačko-neretvanske županije i nemaju trajno riješeno stambeno pitanje.

Gradonačelnik Frankovićje kazao da se ovo sufinanciranje treba gledati kao turistički aspekt, s jedne strane sigurnosti, a s druge strane uslužnosti naše policije, koja će adaptacijom prostora Policijske postaje Dubrovnik zasigurno podići razinu usluge, dok je cilj  druge donacije sufinanciranjem smještaja policijskih službenika, koji dolaze s drugih područja van naše Županije, olakšati materijalne prilike i time poboljšati kvalitetu života, a ujedno  i profesionalnog rada policijskih službenika koji rade na administrativnom području Grada Dubrovnika.

- Činjenica da iz godine u godinu bilježimo rast dolaska stranih gostiju je dobrim dijelom utemeljena na tome da je Hrvatska percipirana kao sigurna turistička destinacija. Ta sigurnost ne dolazi sama od sebe, o toj sigurnosti netko brine, u prvom redu brinu policijske službenice i službenici diljem Republike Hrvatske – istaknuo je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Zahvalio se gradonačelniku Frankoviću na razumijevanju, jer bi ulaganje u policijske objekte gdje za to postoji potreba, bila preveliko opterećenje za proračun Ministarstva unutarnjih poslova. Upravo iz tog razloga krenulo se u razgovore s jedinicama lokalnih samouprava koji realno iz svojih proračuna mogu pomoći policiji s ovakvim donacijama te je ovo, nakon Novalje, drugi ugovor ove vrste, kojim se ostvaruje nova sinergija i novi smjer suradnje ministarstava i gradova i općina diljem Hrvatske.

Potpisanim sporazumima očekuju se benefiti bolje policijske usluge i zadovoljstva naših građana, ali i brojnih gostiju koji uživaju u prirodnim ljepotama i povijesnim znamenitostima Dubrovnika.
Vijesti za aktualni mjesec:


16.7.2018.Jučer dvije prometne nezgode s teško ozlijeđenim osobama
16.7.2018.Tjedno izvješće za promet
15.7.2018.Svečanost u povodu početka rada kineskih policijskih službenika
13.7.2018.Ispravak poziva na razgovor
13.7.2018.Droga u Metkoviću
13.7.2018.Eksplozija plina na Pelješcu
12.7.2018.Poziv na razgovor
12.7.2018.Državljanka Rumunjske uhvaćena zbog krađe
10.7.2018.Ministar Božinović potpisao sporazume sufinanciranja s gradonačelnikom Dubrovnika
9.7.2018.Tjedno izvješće za promet
9.7.2018.Više osoba zatečeno s manjom količinom droge
9.7.2018.Nehotično izazvao požar
6.7.2018.Dubrovnik: Narušavanje javnog reda i mira
5.7.2018.JAVNI NATJEČAJ za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme
5.7.2018.Osumnjičene za džepne krađe
5.7.2018.MCGP Klek: Pronađeno 1000 šteka cigareta
4.7.2018.Strani policijski službenici na ispomoći u Dubrovniku
4.7.2018.VIDEO: Prepoznajete li osobu s videozapisa?
3.7.2018.Pod utjecajem alkohola od 2,94 g/kg izazvao prometnu nesreću
3.7.2018.Varali građane telefonskim pozivima iz inozemstva


str.: 1 od 2. Ukupno: 23 zapisa.